Op zoek naar stagebedrijven niveau 4 Kappen

Donderdag 21 juli 2016 -

Vanaf september 2016 start het Vitalis college met de opleiding Salonmanager Kappen op niveau 4.Een groot verschil met niveau 2 en 3 zijn de ondernemersvaardigheden die een grote rol spelen in deze nieuwe opleiding.

Veel van onze stagebedrijven zijn op dit moment alleen nog voor niveau 2 en niveau 3 erkend als leerwerkplek. Enkele voorwaarden om als kapsalon in aanmerking te komen voor een erkenning zijn: het werken met personeel, een gedegen bedrijfsvoering, Het hanteren van opleidingsplannen en het bewust opleiding van studenten. Onze toekomstige studenten niveau 4 komen in het schooljaar 2 en 3 van deze nieuwe opleiding  in aanraking mat zaken als , roosterplanning, inkoopbeleid , personeel aansturing , administratie en alle facetten van de bedrijfsvoering.


Om de komende jaren tot voldoende stageplekken voor onze niveau 4-studenten te komen, zijn Vitalis BPV-begeleider Wilfred van de Luijtgaarden en Wannes Rovers van S-BB op bezoek geweest bij een aantal kapsalons (Hair Haarmode, Rino Kappers, Hoofdidee Kappers, Marijkes Haaridee en Knippenenzo Breda) die het in onze ogen waardig zijn om niveau 4 studenten te begeleiden.

We verwachten in de toekomst nog vele geschikte salons in ons BPV-bestand te mogen opnemen.

Interesse om een niveau 4 salon te worden schrijf je dan in via https://www.s-bb.nl/bedrijven/inloggen-voor-bedrijven