Donatie van een kogelwerend vest

Woensdag 18 januari 2017 -

Het Vitalis college heeft een kogelvrij vest van SafeGuard Clothing ontvangen namens een Europees initiatief van het merk om geüniformeerde opleidingen te ondersteunen bij het praktijk onderwijs. Het kogelwerende vest van het merk zal worden gebruikt tijdens les demonstraties om het belang van veiligheid en preventie tijdens het werk nog beter te illustreren.

Met deze donatie toont SafeGuard Clothing zich in te willen zetten voor het bevorderen van het onderwijs door een levensechte leerervaring mogelijk te maken voor studenten. Met het leveren van uitrusting hoopt het bedrijf te kunnen bijdrage aan het informeren van studenten over veiligheidsuitrusting, zodat ze een betere basis hebben in hun toekomstige baan. De studenten maken een simulatie mee en krijgen ook meer uitleg over hoe de uitrusting moeten worden toegepast in de dagelijkse activiteiten van onder andere de politie, het leger en andere beroepen waarin ze worden opgeleid.

Thomas Bowman, Communicatie Manager bij SafeGuard Clothing zei: '' SafeGuard is een merk gebouwd op innovatie en toewijding aan de openbare veiligheid, dat is de drijvende kracht achter dit initiatief. Ons doel is om de leerervaringen van studenten naar een hoger niveau te tillen door het voor scholen mogelijk te maken rollenspellen uit te voeren.''

SafeGuard Clothing is een wereldwijde fabrikant en distributeur van kogelvrije vesten en is actief betrokken bij onderzoek en ontwikkeling van nieuwe materialen, om de draagbaarheid van beschermende kleding voor de eerstelijns dienstverlening te verbeteren.