Iwan Donkers genomineerd voor Leraar van het jaar

Donderdag 28 september 2017 -

‘Ik ben leraar, geweldig’     

Iwan Donkers, docent aan de opleiding Veiligheid en Vakmanschap bij het Vitalis college is één van de drie genomineerden voor de landelijke verkiezing ‘Leraar van het jaar 2017’. Op de Dag van de Leraar op 7 oktober aanstaande, weet hij of hij heeft gewonnen.

Iwan maakte in 2006 de overstap naar het onderwijs. De laatste jaren houdt hij zich bezig met het vak rekenen. ‘Als leraar ben je gelukkig niet alleen. Binnen het Vitalis college van het ROC West-Brabant waar ik werkzaam ben, hangt een prettige sfeer. Binnen het team Veiligheid & Vakmanschap waar ik werkzaam ben, is de kwaliteit van het onderwijs prioriteit. Onder kwaliteit verstaan we dat een opleiding toegankelijk moet zijn voor iedereen die toegelaten is. In 2015 en 2016 zijn we door de keuzegids MBO tot topopleiding gekozen. Daar zijn we als team enorm trots op, maar we blijven bezig onszelf, en hierdoor het team, te verbeteren. Ik vind het heerlijk om samen ambities te hebben’, aldus Iwan.

Over zijn nominatie Iwan Donkers: ‘In gesprek gaan met mensen is de verbindende factor van alle beroepen die ik tot op heden heb uitgeoefend. Met mijn positief-kritische benadering weet ik mensen te motiveren tot nadenken. Voor mij vormt deze benadering samen met een heldere communicatie de sleutel tot het goed uitoefenen van het beroep leraar. Loslaten dus en je eigen koers durven varen. Het beroep leraar is echt elke dag anders, geniet hiervan! Ik geniet in elk geval en zeg vol trots tegen iedereen: Ik ben leraar, geweldig’     

Over Leraar van het Jaar De verkiezing Leraar van het Jaar is een initiatief van de Onderwijscoöperatie. Jaarlijks kunnen leerlingen, ouders, schoolleiders en leraren hun favoriete leraar opgeven. De verkiezing draagt bij aan een positief imago en het bespreekbaar maken van kwaliteit in de beroepsgroep en is onderdeel van de activiteiten in het kader van de Dag van de Leraar.