Vitalis college Sport & Bewegen: het is gelukt!

Donderdag 15 maart 2018 -

Op 1 augustus 2018 start het Vitalis college met de Sport & Bewegen opleiding in Breda. Het aantal inschrijvingen overtreft al onze verwachtingen: zoals het er nu naar uitziet, beginnen we met meer dan 200 studenten!

In maart 2017 is besloten dat de mbo sport opleiding in Goes en Breda als zelfstandige opleiding verder gaat. Het haalbaarheidsonderzoek laat zien dat er goede mogelijkheden zijn voor een 3-jarige opleiding in Breda. Zowel studenten, decanen als werkgevers zijn positief. Het project- en ontwikkelteam hebben hard gewerkt aan de werving van nieuwe studenten. Van Sleewijk tot Bergen op Zoom zijn het afgelopen half jaar vrijwel alle voorlichtingsavonden van de vmbo’s, mavo’s en havo’s bezocht. Voor de open avonden en dagen in december en januari werd de sporthal op de Terheijdenseweg omgetoverd tot een theater.
Al deze activiteiten hebben eraan bijgedragen dat de opleiding nu vrijwel vol zit. Alleen voor niveau 2 Medewerker Sport & Recreatie is aanmelden nog mogelijk. Het definitieve aantal studenten wordt bekend na de twee toelatingstestdagen in april en juni.

De komende maanden richten we ons op het ontwikkelen van een innovatief curriculum.
En als het Talentencentrum Breda, de nieuwe, gemeentelijke (top)sport accommodatie op de Terheijdenseweg gereed is, kunnen we studenten nog beter opleiden om een bijdrage te leveren aan een vitale samenleving.