Trots op eerste lustrum

Donderdag 3 juli 2014 -

GGz Breburg, het Vitalis college, ROC Tilburg en GGZ Westelijk Noord-Brabant werken intensief samen in de opleiding voor verpleegkundigen voor studenten die in de GGZ-branche willen werken. De eerste drie organisaties zijn hiermee gestart in 2009, GGZ Westelijk Noord-Brabant is ingestapt in 2012. Gezamenlijk leiden we dus al 5 jaar samen studenten op. Het eerste lustrum is een feit!

 

Wat zo geweldig is aan dit traject is dat onderwijs en werkveld samen inhoud geven aan de opleiding. En dat heeft veel voordelen. Zo krijgen de studenten een praktijkgerichte opleiding die aansluit bij actuele ontwikkelingen in de geestelijke gezondheidszorg. Studenten krijgen niet alleen les van docenten, maar ook van experts uit de GGZ, van mensen die elke dag in deze branche werken en dus met hun voeten in de klei staan. Bovendien werken alle studenten met dezelfde doelgroep, waardoor ze ook veel van elkaar kunnen leren.

 

De twee GGZ-instellingen en beide roc's zijn trots op hun samenwerking. "Samen leiden we vakbekwame mensen op die precies weten wat er speelt in de geestelijke gezondheidszorg. Op deze manier blijft  de kwaliteit van de opleiding up-to-date. Daar profiteren studenten van en dat is voor onze cliënten een garantie op goede verpleegkundige hulp," vertelt Astrid Stigters, senior praktijkopleider én docent bij GGzBreburg. En daar draait het uiteindelijk om, dat de cliënt de best mogelijke zorg krijgt.

 

Vrijdag 4 juli ontvangen 12 studenten van de examenklas hun diploma. Dan staan we stil bij ons eerste lustrum. Volgend schooljaar geven we daar een feestelijk vervolg aan.