Allround Schoonheidsspecialist

Opleidingsinformatie

De allround schoonheidsspecialist heeft een groot palet aan behandelingen. Zij geeft een cosmetische hand-, nagel- en voetbehandeling, een gezichtsbehandeling en voert een lichaamsbehandeling uit. Daarnaast zijn er meer specialistische en complexe behandelingen zoals een additionele behandeling, acnebehandeling, een huidverbeterende massage en cosmetische massage volgens de shiatsu methode.

Algemene informatie

Domein: Uiterlijke verzorging
Subdomein: Schoonheidsverzorging
Opleidingsniveau: Niveau 4
Leerweg: BOL: 3 jaar
Afdeling: Uiterlijke Verzorging
Locatie: Biesdonkweg 33 ,

Opleidingsinformatie

Inhoud

De allround schoonheidsspecialist heeft een groot palet aan behandelingen. Zij geeft een cosmetische hand-, nagel- en voetbehandeling, een gezichtsbehandeling en voert een lichaamsbehandeling uit. Daarnaast zijn er meer specialistische en complexe behandelingen zoals een additionele behandeling, acnebehandeling, een huidverbeterende massage en cosmetische massage volgens de shiatsu methode. Deze behandelingen gaan verder dan alleen de verzorging van de huid en zij zijn gericht op actieve conditionering en verbetering van de huid met intensieve specialistische producten, technieken en apparaten. Zij speelt in op onverwachte omstandigheden binnen de behandeling, maakt afwegingen en verwijst de cliënt zo nodig tijdig door naar een andere discipline. Zij is in staat om beroepsmatig te communiceren met anderen in de zorg (huidtherapeut, arts, dermatoloog).

Naast het uitvoeren van de behandelingen ben je bezig om het economische belang van het bedrijf in kaart te brengen. Tijdens de lessen ondernemersvaardigheden komen elementen als boekhouding, het inrichten en keuzes maken in het uitvoeren van de bedrijfvoering voor en maak je als afsluiting een ondernemingsplan.

Eisen

Dit zijn de minimale toelatingseisen:

  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) in eenzelfde beroep- of beroepencategorie, of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Meer informatie over het toelatingsrecht vind je hier.

Vervolg

- Huidtherapie
- Fysiotherapie
- Hbo

Startmaand

augustus / september

Lesmethode

Praktijk en theorie worden zoveel mogelijk geïntegreerd. De praktijklessen vinden plaats in een praktijksimulatie.

Stage

Tijdens het eerste leerjaar loop je één dag per week stage bij een erkend stagebedrijf. In het tweede en derde leerjaar ga je twee dagen per week stage lopen. In het derde leerjaar is een buitenlandse stage ook een mogelijkheid.

Je moet in principe zelf voor een stageplek zorgen. Meer informatie hierover kan je vinden op https://www.s-bb.nl/studenten/stageplek-vinden.

Studievoortgang

Je ontvangt vier keer per jaar een voortgangsrapport. Om over te gaan van het ene leerjaar naar het daaropvolgende leerjaar moet je aan bepaalde eisen voldoen. Deze worden gepubliceerd in de OER (Onderwijs Examen Reglement).

Certificaten

Mbo diploma niveau 4 Allround Schoonheidsspecialist.

Werkgebied

Het merendeel van de beginnend beroepsbeoefenaars oefent haar beroep uit als zelfstandige zonder personeel (zzp-er). Ze heeft haar eigen bedrijf of werkt ambulant. Zij kan echter ook als bedrijfsleider in dienst zijn van een bedrijf. Mogelijke werkomgevingen zijn een schoonheidsbedrijf, wellness center, sauna, drogist of parfumerie.

Bijzonderheden

-

Kosten

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, dient lesgeld te betalen. Voor het schooljaar 2018-2019 is het lesgeld voor BOL studenten: € 1.155,-.

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor (niet) opleiding gebonden leermiddelen.

Opleidingsgebonden kosten:
- Leerjaar 1 ca. € 975,- 
- Leerjaar 2 ca. € 109,-
- Leerjaar 3 ca. € 205,-

Klik hier voor de gespecificeerde opleidingskosten

 
Let op: alle vermelde bedragen zijn gebaseerd op het prijspeil van het voorgaande schooljaar en dienen als richtlijn. 

Tegemoetkoming kosten leermiddelen

Er is een tijdelijke regeling die gezinnen ondersteunt bij de bekostiging van leermiddelen van hun kind. Het betreft hier studenten uit zogenaamde minimagezinnen.

Contact

Contactpersoon: Stip (Studie informatie punt)
E-mail: vcstip@rocwb.nl

Competenties

Als beginnend beroepsbeoefenaar ben je voor alles mensgericht. Je hebt in je werk veel contact (ook fysiek) met cliënten en vindt dat een leuk aspect van het beroep. Je bent zelfstandig en hebt zelfvertrouwen. Dat zelfvertrouwen is echter niet grenzeloos: je professionele houding blijkt juist uit het feit dat je ook de grenzen van je handelingsgebied kent en in acht neemt.

Je hebt een dienstverlenende en cliëntgerichte instelling, beschikt over inlevingsvermogen en kan je flexibel opstellen in het werk. Je bent integer en gaat zorgvuldig om met vertrouwelijke gegevens en informatie van de cliënt. Je werkt effectief samen met collega's binnen en buiten het bedrijf.

Als beginnend beroepsbeoefenaar ben je je continu bewust van de noodzaak om hygiënisch, zorgvuldig en kwaliteitsbewust te werken. Je kent de afbreukrisico's bij het niet naleven van de eisen, waaronder die uit de Code van de schoonheidsspecialist. Je bent commercieel. Om een positief bedrijfsresultaat te halen, werk je resultaatgericht en neem je in besluitvorming het bedrijfseconomisch aspect mee.

Het beroep

Lijkt deze opleiding je wat?Aanmelden!
Let op! Een soortgelijke opleiding wordt ook gegeven op Kellebeek College
of bekijk alle opleidingen in de
Studiekiezer.
Je kunt deze opleiding gaan volgen in de volgende uitstroomrichtingen:

Allround Schoonheidsspecialist

Crebo: 25403
Allround Schoonheidsspecialist De allround schoonheidsspecialist heeft een groter palet aan behandelingen dan de schoonheidsspecialist. Dit zijn specialistische en complexe behandelingen zoal

Contactformulier

* Gegevens zijn verplicht