Opleiding Kappen op niveau 3

Nieuw dit jaar op het Vitalis college is de niveau 3 BOL opleiding Kapper. Deze opleiding is speciaal voor de studenten die als vooropleiding kader-, gemengd- of theoretische leerweg hebben. Deze studenten krijgen de lesstof meteen op een hoger niveau (3) aangeboden.

Het grote verschil met de niveau 2 opleiding is dat niveau 3-studenten onderdelen als kleuren, permanenten enzovoorts meteen zelfstandig aanleren, inclusief de achterliggende theorie. Zij sluiten dit af met een examen.

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is natuurlijk de praktijkervaring. Studenten lopen stage in een erkende kapsalon. Tijdens praktijklessen op school wordt gewerkt op oefenhoofden met haar. Ze oefenen op deze hoofden verschillende kleur-, snij- en knip- en omvormingstechnieken en lang haar. In een volgend stadium gaan ze aan de slag met echte modellen. Dit zijn vaak mensen uit hun familie, vrienden of andere bekenden.

Om de beroepspraktijk nog beter na te kunnen bootsen, is begin 2010 een ViP-salon (Vitalis in Praktijk). Klanten die zij als student niet persoonlijk kennen, komen in de salon voor een behandeling. De aangeleerde technieken en vaardigheden worden op deze manier echt in de praktijk gebracht, uiteraard onder continue begeleiding van onze docenten en professionele stylisten.

In de salon doen de studenten verder ervaring op bij het inplannen van afspraken, ontvangen en behandelen van klanten, het telefonisch te woord staan etc.